GirlTHing

Projekti i partnerstva

Bicom Systems Hackathon 2020

Bicom Systems organizuje 4. tradicionalni hackathon, koji će se ove godine realizovati u online formatu. Novost ove godine jeste i partnerstvo sa našim udruženjem.


Takmičenje se održava od 20. do 27. novembra, a prijaviti se mogu studenti u timovima iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj će trajati 7 dana, gdje je 48 sati rezervisano za programiranje, rad i razvoj ideja.

Tema hackathona: Digitalno Nomadstvo

Digitalno nomadstvo je svaka vrsta rada koji je lokacijski neovisan. Posljednjih nekoliko godina, zapaža se rast trenda ovog pojma, koji je definitvno potpomogao razvoju IT industrije. Covid-19 situacija nam je pokazala da se većina poslova može obavljati online, te da imamo priliku kreirati tehnološka rješenja, korisna za našu zajednicu.

Novčane nagrade iznosit će:
1.Tech Lovers’ Choice Award | 2.000KM
2. Bicom Systems Employees’ Choice Award | 1.500 KM
3. People’s Choice Award | 1.000 KM

Pored vrijednih novčanih nagrada, učesnici imaju priliku postati dio jednog od najboljih Internship programa u Bosni i Hercegovini. Plaćena praksa kompanije Bicom Systems postoji dugi niz godina, a studenti uključeni u program uskoro imaju priliku dobiti ponajbolje uslove za ovaj vid angažmana u našoj zemlji. Internship se odnosi na studente elektrotehnike, informatike i računarstva, gdje se po završetku studija dobija prilika za stalno zaposlenje.

Pročitaj više na linku

Kontakt