Prijava: Međunarodni dan djevojaka i žena U IKT sektoru

GirlTHing te poziva da uzmeš učešće u obilježavanju Međunarodnog dana djevojaka i žena u IKT sektoru. Sve aktivnosti će se održati u četvrtak 27. aprila u Tuzli u prostorijama šest uspješnih IT kompanija koje učestvuju u obilježavanju ovog važnog dana. Glavni cilj nam je da omogućimo studenticama da posjete jednu od IT kompanija, da se upoznaju sa radom kompanije te uspješnim ženama u IKT sektoru i njihovim karijernim putevima.

Ispod možeš pročitati više o kompanijama koje možeš posjetiti, te se nadamo da ćeš na osnovu toga i vremena održavanja moći odabrati top tri kompanije koji bi posjetila. Po zatvaranju prijava ćemo te obavijestiti koju kompaniju posjećuješ.

HTEC
Početak: 12:00
O kompaniji: HTEC Group je kompanija osnovana u Srbiji koja ima globalno prisustvo sa sjedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u SAD-u, Engleskoj, Švedskoj i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini.   HTEC tim čini preko 1700 stručnjaka koji razvijaju digitalne proizvode, hardver i firmver, pametne uređaje, data science, vještačku inteligenciju, skalabilne cloud platforme i druga visoko-tehnološka rješenja koja korporativnim klijentima omogućavaju da unaprijede poslovanje kroz digitalizaciju i razvoj novih proizvoda i usluga.

Serapion
Početak: 14:00
O kompaniji: Serapion je software development kompanija, koja postoji od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Minhenu, te pored Tuzle imamo ured u Zagrebu. Serapion nudi širok spektar usluga uključujući software engineering, IT consulting, AI rješenja, data & analytics. Jako cijenimo transparentnu komunikaciju na svim nivoima unutar kompanije.

DCCS
Početak: 14:00
O kompaniji: DCCS grupa pruža napredna IT poslovna rješenja i digitalizacijski je partner kompanija sa preko 30 godina iskustva. Trenutni tim, sa više od 330 zaposlenih na lokacijama Graz, Beč, Wels, Stuttgart, Mainz, Tuzla i Sarajevo dizajnira i implementira IT rješenja koristeći savremene tehnologije. Uredi u BiH zapošljavaju preko 70 talentovanih pojedinaca pa je pored Graza, drugi po veličini razvojni centar grupacije. DCCS rješenja, razvijana unutar stabilnih timova koristeći agilne metodologije, služe svjetskim korporacijama za poboljšanje i optimizaciju internih procesa a klijenti poput Daimler (Mercedes), Porsche, Ams Osram, Siemens, Magna, Doppelmayr, Intersport, Dr.Oetker, Trodat, Merkur, e-Control, Airbus, Telefonica, Red Bull su dugogodišnji klijenti DCCS-a.

Virgin Pulse
Početak: 15:00
O kompaniji: Naš ured u Tuzli je počeo sa radom 2013. godine, a u Sarajevu u novembru 2021. godine i sa preko 500 zaposlenika ujedno je i najveći globalni ured. Proizvod koji nudi Virgin Pulse je digitalna platforma namijenjena poslodavcima kako bi njenim korištenjem poboljšali životne navike svojih zaposlenika. Rezultat se postiže na način da su motivisani kroz međusobna takmičenja, stvaranje pozitivnih dnevnih navika, praćenje fizičkih aktivnosti i ishrane, kvalitete sna i slično. Među našim klijentima pronaći ćete 25% Fortune 500 liste najuspješnijih svjetskih kompanija kao što su Coca-Cola, Mastercard, Boeing, Phillips, HP, Dell, Skandia, Visa te mnoge druge.
Viziju Virgin Pulse-a kao globalnog wellbeing lidera i kompanije koja prati najmodernije tehnološke trendove širimo na Bosnu I Hercegovinu, a mladim i talentovanim ljudima ćemo pružiti priliku da grade karijeru i učestvuju u svom i našem razvoju

Marvelsoft
Početak: 15:00
O kompaniji: Marvelsoft je fintech kompanija koja razvija vlastita inovativna softverska rješenja za e-trading i analizu podataka u realnom vremenu. Softverska rješenja koja se razvijaju u Marvelsoftu namijenjena su isključivo institucionalnim korisnicima (banke, brokerske kuće) i klijenti ih koriste za algoritamsko trgovanje na berzama i analiziranje podataka u realnom vremenu. Centar za istraživanje i razvoj softvera gdje se razvijaju proizvodi firme smješten je u Tuzli, a glavni ured firme u Hong Kongu.

Cape Ann Enterprises
Početak: 16:00
O kompaniji: Cape Ann Enterprises je software development kompanija locirana u Zenici, Gračanici a sjedište se nalazi u Tuzli na dvije adrese.Trenutno brojimo preko 80 talentovanih profesionalaca koji rade na različitim projektima i sa različitim klijentima izvan BiH. Naš tim uključuje developere, projektne menadžere, specijaliste provjere kvaliteta, dizajnere, itd. Ponosni smo na mladi, ambiciozni tim koji je predan timskom radu, vrednovanju individualnih talenata ali i razvoju kako na profesionalnom tako i ličnom planu.

Prijave su zatvorene